210 6810081
ΕΣΠΑ

Μονόπετρα δαχτυλίδια: Κοσμήματα με ισχυρή προσωπικότητα

Ακόμα και στο άκουσμα της λέξης “μονόπετρο”, η προσμονή να αντικρίσουμε ένα ιδιαίτερο, μοναδικής ομορφιάς δαχτυλίδι, είναι σχεδόν αυτόματη διεργασία στο υποσυνείδητό μας. Και όχι άδικα, γιατί όπως έχουμε γράψει αναλυτικά στο άρθρο μας με τίτλο “Το μονόπετρο και τα μυστικά του”, τα μονόπετρα δαχτυλίδια είναι πράγματι αξιοθαύμαστα κοσμήματα, λαμπερά, μεγάλης αξίας στις περισσότερες περιπτώσεις και έχουν τα δικά τους μυστικά, ως προς τα χαρακτηριστικά τους, τις κοπές των διαμαντιών, τις πιστοποιήσεις τους.

 

Αυτά τα ελκυστικά κοσμήματα έχουν ισχυρή προσωπικότητα και στις επόμενες γραμμές θα εστιάσουμε στις εναλλακτικές προτάσεις που έχετε στη διάθεσή σας, με διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους. Γιατί μπορεί μια πρόταση γάμου στην κλασική της εκδοχή να συνοδεύεται από ένα μονόπετρο, το δαχτυλίδι όμως δεν είναι απαραίτητο να έχει κλασικό ύφος.

 

Μονόπετρο δαχτυλίδι με χρωματιστή πέτρα

 

Ένα μονόπετρο δαχτυλίδι με μαύρο διαμάντι στην κορυφή, μοιάζει ατίθασο, μυστηριώδες κι εκπέμπει δυναμισμό. Στοιχεία που γοητεύουν κάθε γυναίκα, η οποία επιθυμεί από τον σύντροφό της να αναγνωρίζει και να θαυμάζει την ικανότητα, τον δυναμισμό και τη γοητεία της.

 

Μονόπετρο δαχτυλίδι από ροζ χρυσό Κ18 με μαύρο διαμάντι. Πρόκειται για ορυκτό μαύρο διαμάντι σε κοπή Brilliant.

 

Πέρα από τα διαμάντια, υπάρχουν και οι άλλες πολύτιμες ορυκτές πέτρες, που σου κλέβουν την καρδιά χωρίς να το καταλάβεις. Ένα δαχτυλίδι αρραβώνα με ρουμπίνι, ένα μονόπετρο δαχτυλίδι με σμαράγδι, ένα περίτεχνο δαχτυλίδι "φωτισμένο" από το πανέμορφο μπλε του ζαφειριού, δεν δέχονται αντιρρήσεις. Τα μονόπετρα δαχτυλίδια με χρωματιστές πολύτιμες πέτρες είναι σίγουρα από τις πιο μοντέρνες εναλλακτικές προτάσεις μας.

 

Μονόπετρο με ζαφείρι σε λευκόχρυσο Κ18. Πρόκειται για με ορυκτό μπλε ζαφείρι σε κοπή Brilliant.

 

Μονόπετρα δαχτυλίδια ροζέτα ή με πλαϊνά διαμάντια ή σειρέ

 

Το δαχτυλίδι παραμένει μονόπετρο μεν, αλλά με διαφορετικό τρόπο, αφού η κεντρική πέτρα (διαμάντι Brilliant ή άλλης κοπής)  πλαισιώνεται από περισσότερες πολύτιμες πέτρες, έχει πλαϊνά διαμάντια ή πρόκειται για ένα σχέδιο μονόπετρου και σειρέ ταυτόχρονα.

 

Μονόπετρο δαχτυλίδι με Brilliant από λευκόχρυσο Κ18 και πλαϊνά διαμάντια.

 

Μονόπετρο από ροζ χρυσό & λευκόχρυσο Κ18 με κεντρικό διαμάντι Brilliant στη λευκόχρυση βάση και πλαϊνά διαμάντια.

 

Μονόπετρα δαχτυλίδια με πέτρες σε κοπή καρέ, δάκρυ, οβάλ ...

 

Όπως σας έχουμε εξηγήσει κι εδώ, το Brilliant δεν είναι κάτι άλλο από μια κοπή στα διαμάντια κι έχει επικρατήσει τα διαμάντια με κοπή Brilliant να αναφέρονται ως Brilliant. Αντίστοιχα, υπάρχουν κι άλλες κοπές και σχήματα πολύτιμων λίθων, όπως η κοπή καρέ (τετράγωνο σχήμα) γνωστή ως κοπή Princess, η κοπή μπαγέτα (ορθογώνιο σχήμα) γνωστή ως κοπή Baquette, η κοπή σε σχήμα καρδιάς ή σε οβάλ σχήμα, σε σχήμα δάκρυ, Marquise cut  ή και round shaped. Όλες αυτές οι διαφορετικές κοπές οδηγούν σε μικρά αριστουργήματα, που δεν αφήνουν ασυγκίνητη μια γυναίκα.

 

Εντυπωσιακό δαχτυλίδι ροζέτα από λευκόχρυσο Κ18 με κεντρικό διαμάντι καρέ (princess cut) περιστοιχισμένο από brilliants.

 

Στο κοσμηματοπωλείο Τσαλδάρης στο Χαλάνδρι είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε αναλυτικά κάθε απορία σας και φυσικά να σας οδηγήσουμε στην σωστή επιλογή μονόπετρου που σας ταιριάζει και που θα λατρεύετε για όλη σας τη ζωή!